Orkidé phalanopsis, orchidaceae

Publicerad 2011-03-08 19:57:00 i Dagens Blomma,




De flesta brudorkidéer som säljs i butik är hybrider och i naturen växer de vilt i ett varmt klimat, vilket innebär att de trivs bra i våra bostäder. En Fördel med växten är att den inte behöver viloperiod för att blomma om, trivs växten kan den blomma i flera månader.



Placeras ljust men undvik direkt sol och speciellt under sommarmånaderna. Växten trivs bra i rumstemperatur och gillar fuktig luft.
Låt luftrötterna sitta kvar, de fångar upp vatten i luften till växten. Vattna annars enkelt och lätt genom att doppa ner hela krukan i vatten, lyft sedan upp den direkt och låt rinna av. Tillsätt orkidénäring i vattnet från april till augusti och omplantera vartannat år och sen till vart tredje år i speciell orkidékompost. Efter omplantering ska man vattna försiktigt de första månaderna, så att rötterna får etablerat sig väl.



Tips är att låta blomstänglarna vara kvar efter blomningen så länge de håller sig gröna, efterson nya sidostjälkar kan komma. Vissnar blomstänglarna och blir bruna klipp såklart av dem. Blommorna kan ha olika nyanser av färgerna vitt, gult, lila och rosa.



 Visste ni att ordet Phalaina (en form av Phalanopsis) betyder odjur!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Publiceras ej