Vårstädning

Publicerad 2010-03-22 20:28:34 i Vårkänslor,

HEEELt....
slut i hela kroppen ikväll, jag har grov städat hela dagen, flyttat en massa SJ-pallar och röjt ute runt om butiken. Puuh!! Men fint blev de och jag hann till och med att pynta om på utebordet. Imorron kommer det en massa fin fina krukor och påsk pynt från I.C Lauvring Danmark. Sånn tur att de hann komma innan påsk, de hade vatt lite pinsamt och sälja gula kyckligar till sommaren!! 

Före och efter mitt ute städ:Glöm nu inte att anmläla er till Kurserna nästa vecka den 29/3, 30/3 och 31/3... Jag tycker de ska bli kanon kul och få hålla i de.

Snart är det Påsk...

Publicerad 2010-03-18 20:33:38 i Vårkänslor,

 


Och därför hade jag tänkt hålla i en blomsterkurs med tema Påsk!

Kurser hålls här i butiken den 29/3, 30/3 och 31/3
Kl. 19.00

Anmäl i butiken eller per telefon 0435-50086
(Begränsat antal platser)

 

 

Öppettider i Påsk den 1/4-5/4
Skärtorsdagen 10-18
Långfredagen 10-18
Påskafton 10-16
Påskdagen Stängt
Annandag Påsk 10-18Dax med en ny dörrkransen??

Publicerad 2010-03-15 19:24:28 i Allmänt,

Idag har varit en vanlig tråk måndag med massa städ i både kylen, butiken och växthuset. Men de va ett måste, för jag har fusk städat i snart 3 veckor.... Opps! Sen gjorde jag några dörrkransar och dekorerade med lite ägg, fjädrar och tulpaner. Några ideér från skolan dök upp och jag gjorde detta hjärtat av kornell pinnar och dekorerade med Tulpaner på lök. Super snyggt och ha på dörren. Denna veckan kommer de hända mkt, jag väntar på nya krukor och Påsk pynt, reklamblad ska delas ut och en hel massa ska förberedas inför Påsken. Sen på Lördag får jag hjälp i butiken av min kära vän Emma. Känns som att en riktig kanon vecka är påväg. 
// Anita 

HITTA HIT

Publicerad 2010-03-13 15:32:38 i INFO,

Idag är de LÖRDAG vilket brukar innebära fler kunder, än en vardag!! Men nej idag hittade bara en person till butiken. Så här och nu kommer en vägbeskrivning....

Från Örkelljunga City:
# Föjl väg 24 mot Skåneporten
# Sväng in och ta första vägen höger
# Sedan första vägen vänster, efter 800m framme...

Bara så att ni inte kör vilse :)

// Anita

Ge mej VÅR nu....

Publicerad 2010-03-11 20:49:27 i Vårkänslor,

Våren skulle varit här nu kan jag tycka, men vi har tyvärr en del snö kvar!! Så jag tog beslutet att ta in våren i mitt växthus idag. Det blev en bädd med vår mys. Så nu får man känna lite doft och färg av vår fast inne... aja!  De tycker jag ni också kan göra, varför inte pynta upp med lite vårlökar  hemma.

Jag rotade fram en blomsterbok idag och där stod en hel massa om blommor och färgers olika betydelser. Visste ni att färgen grön betyder Hopp!!? Och färgen gul betyder ära...

Vad förknippar ni med vårens färger??

Blommornas betydelse och språk

Publicerad 2010-03-11 20:06:44 i Dagens Blomma,

I alla tider har man använt sig av olika blomsterspråk, det har haft och har en stor betydelse.  På 1800-talet utvecklade man ett blomsterspråk, så att man kunde vet vad personen som gav en blommor ville säga, oftast va de små kärleksförklaringar. Det var också ett sätt att själv förmedla tankar, känslor och förmaningar till den man gav blommorna. Detta har vi idag nästan glömt bort, men betydelserna finns kvar. Så här har vi lite kuriosa....

Men man bör ta allt med en nypa salt, det är faktiskt ett påhittat språk som jag tycker vi kan använda och utveckla. Å kanske hitta på fler och egna betydelser till blommorna.

Här kommer några vårblommors betydelse:   

Anemon         På vem väntar du?

Blåsippa        Mitt hjärta lågar av kärlek till dej.

Snödroppe     Mitt hjärta är rent.

Poppel           Nu eller aldrig.

Blåbärsris      Skänk mig din kärlek.

Tulpan           Ett hjärta som söker kärleken går förbi den kalla skönheten. 

Pingstlilja       O, om jag kunde vinna din kärlek.

Tusensköna    Du tjusar mig med din tusende behag.

En lite presentation av mig!!

Publicerad 2010-03-11 20:02:12 i Allmänt,

Mitt namn är Anita Eriksson och är född och uppvuxen Örkelljunga. Jag fyller 21 nu till våren och har ett stora intresse för design/konst, eftersom jag alltid gillat att hålla på med kreativa saker.

2005 valde jag att gå floristutbildning på Hvilan Utbildning utanför Malmö. Där fick man lära sig en hel massa och prova på de mesta inom floristbranschen. Med både ris och ros, lärde jag mig att sköta och skapa med blommor.Våren 2008 var jag nybakad student med ett fint Yrkesbevis i handen och hade inte en ända tanke på att jobba som florist! Jag hade tröttnat på blommorna och ville söka nya vägar i livet, hitta min grej...  Så jag Arbetade en tid som butiksbiträde, funderade mycket och levde livet!!

Vintern 2008 åket jag upp till Falköping och Juljobbade hos en gammal praktik plats, butiken Södra blomsterhandlen. Där lärde jag mig att jobba snabbt, dricka en massa te och ta ansvar. Jag kom även till insikt med hur kul de faktiskt är att skapa. Så efter de visste jag att  jag skulle hålla på med nått kreativt... Tack tjejer!!  Jag fortsatte min livsresa och flyttade ner till skåne igen, hittade på lite av varje och sökte vidare på vad jag ville göra.

Hösten 2009 fick jag ett tips om att blomsterbutiken i Hjälmsjövik behövde extra hjälp till jul. Så jag åkte snabbt ner dit, för den butiken hade jag spanat in sen länge och bara älskade dess mysiga inredning och atomsvär. De behövde lite hjälp och så småningom fick jag reda på att de funderade på att sälja på grund av för mycket jobb. Först kände jag att det var på tok för stort projekt, lilla jag fixa allt de där??... Men efter hand som jag var där, så blev tanken på att starta eget inte helt fel. Jag har alltid vetat att jag någon gång skulle vilja prova på den biten, men va de nu eller om 10år jag ville göra de??

Tack vare och efter mycket peppning och stöd från familj och vänner, har jag nu vågat ta steget och satsat för fullt på Gröna Sköna Ting, här i Hjälmsjövik!! Från och med den 1 Februari har jag öppet mellan 10-18 Måndag-Fredag och 10-14 Lördagar. Jag hoppas på en fin framtid och vet att denna butiken är en liten pärla och kan bil så mycket mer.

Denna bloggen har jag startat för att ge inspiration och glädje. Men den är också till för er som är nyfikna på vad som händer här och man får följa med på min resa!

 // anita

Äntilgen!!

Publicerad 2010-03-06 12:48:05 i Allmänt,

Äntilgen har jag hittat rätt.... Min dröm har alltid varit att göra något eget och unikt. Göra något som bara jag kan på mitt sätt!! NU har jag fått chansen och har tagit över butiken Gröna Sköna Ting i Hjälmsjövik strax utanför Örkelljunga.

Denna ur mysiga butik och jag hälsar alla hjärtigt Välkomna in!