Öppet i December

Publicerad 2010-11-29 20:26:02 i INFO,

ÖPPET ALLA DAGAR I DECEMBER

Nu i december tänker jag hålla öppet alla dagar för er!
(Med undantag för den 5/12, 25/12 och 26/12 då det är helt STÄNGT.)

ÖPPET
Mån-Fre  10-18
Lör-Sön   10-14


JulAfton         9-11,30
NyårsAfton       10-14

Stängt den 1/1 2011

Här med bjuder jag in dig till...

Publicerad 2010-11-29 19:52:07 i INFO,

Julmarknad

Den 11 December 

kl.10-14

Vid Blomsterbutiken Gröna Sköna Ting i Hjälmsjövik
(Vid Skåneporten i Örkelljunga)
Tel. 0435-50086

Glöggbjudning, Olika marknads säljare, Julmys, Inspiration och Värme.

Hjärtligt Välkomna

Marknaderna avklarade..

Publicerad 2010-11-28 19:46:12 i Allmänt,

Puuh!!
Nu är jag hemma igen efter helgens marknader. Ganska trött och jag behöver en VARM dusch, det är ju ganska kallt att stå ute 4-5 timmar utan att röra sig så mycket. Men jätte skoj har jag haft, sålt en massa te och knutigt nya kontakter. Jag bjöd in en del säljare till min Jul marknade också, som kommer vara den 11/12 mellan 10-14 vid butiken. Ska bil så mysigt att ha en egen marknad, miljön runt butiken är som sagt mycket vacker och med denna fina snön som lagt sig kommer allt vara tio gånger så fint och mysigt. Jag hoppas att vi ses och om någon har lust att sälja på marknaden, går det bra att ringa mig i veckan. Ju fler vi blir desto roligare kommer det att bli : )

Jag tänkte berätta vilka hemlisar som jag hade med mig på marknaderna. Den ena gick inte att full följa men jag hade tänkt att bjuda på te på alla kunder. Men det blev svårt att både hålla det varmt och att få plats med det bland alla mina kransa, ljus och TE/Kaffe påsar. Sen det andra jag gjorde var ett packet berg av isblock och inne i blocken hade jag fryst blommor och blad. Blev faktiskgt ganska ballt och fint. Har dock inga bilder på detta för jag hann inte ta några.

Imorgon fortsätter jobbet i butiken som vanligt och jag kommer att ha 50% på alla buketter hela veckan, så jag hoppas vi ses och att ni skämmer bort era nära och kära med en härlig, varm Mångdagsbukett.

Välkomna mellan 10-18

Bilder från veckan

Publicerad 2010-11-26 21:26:58 i Allmänt,
Då har man lite nya mysiga saker till julen som kommer snart.
På lördag är det julmarknad på EFS Gården i Åsljunga och på söndag är det jul-skylltning i Örkelljunga och där ska jag sälja lite av varje kom gärna förbi och kolla och kanske smaka på nått gott! :)

Veckans Erbjudande

Publicerad 2010-11-25 19:52:16 i Veckans Erbjudande,

Nu har jag pyntat om i fönsterna och gjort advends fint! Mycke snö i skåneland betyder kaos och vår kabel till telefonen och internet gick av pga. tung blöt snö, ganska typiskt och inget bloggande!! Men nu funkar det igen och här kommer veckans erbjudande.

Amaryllis 105:- 2st för 200:-
Hyasinter 15:-   2st för 25:-
Begonia    39:-
Julstjärna från 25:-

Massor av Kransar, Kalenderljusdekortioner, Ljus, Ilex, Azaleor finns i butiken nu!

Välkomna In

Måndag

Publicerad 2010-11-22 22:44:21 i Allmänt,

Gokväll

Ojoj det har hänt mycket sen sist jag skrev, ursäkta dålig uppdatering!! I helgen så hade jag en liten tjejmiddag och eftersom jag inte har en egen lägenhet än, så fick vi vara i butiken. Sjukt mysigt var det med helt underbart sällskap, vi tände lite ljus, åt god mat och snackade om gamla minnen... TACK alla söta rara för en fin kväll!!

Sen igår Söndag var jag på mitt gamla jobb och jobbade kvällspasset, aldrig fel med extra pengar.Check! Idag har jag planerat inför helgen, då jag ska vara på 2 marknader. Först på lördag säljer jag kransar, kalenderljusdekoretion och te på EFS Gården i Åsljung mellan kl. 10-16. Eftersom jag också har öppet i butiken på Lördag mellan kl. 10-14 så kommer min kusin David och Faster Gretrud hjälpa mig att sälja det första timmarna.Tusen Tack! 
Sen på Söndag står jag på Julskylltingen i Örkelljunga uppe på NYA Torg (där man dansar runt    granen) mellan kl12-18. Om allt går som det ska så kommer jag även att visa upp snygg dekor på Julskylltningen, kan inte avslöja vad än efterson jag inte riktigt är klar och det kritiska momentet är kvar att göra... Håll tummarna, så ses vi och ni får se!!

Dagen i bilder..

Publicerad 2010-11-18 23:14:10 i Allmänt,


Dekorerade några tjusiga amaryllisar idag...

Och gjorde buketter!
 
Lite REKLAM.

Torkar frukter för fullt i källaren, blir verkligen kalas bra. Vilken maskin, snabbt och enkelt= fantastiskt.
Lite tråk göra...

Så vacker i färgen!! Mmm...

Förberedelser inför kommande helger.

Kan det bli bätter?

Härliga Hyasinter och Tassetter.

Vi ses imorgon, Godnatt!!

Dagens Göra

Publicerad 2010-11-17 22:51:43 i Allmänt,

Idag kom nya frächa krukväxter hem som tex. HYACINT, AMARYLLIS, AZALEA, BEGONIA, ECEWERA, HJÄRTAN på TRÅD, ENAR och JULROS. Härliga färger och man känner hur Jul känslan knackar på, så mysigt! När jag packat upp allt och prismärkt, fick jag snällt städa undan allt stök från igår. Blev nämligen en del disk kvar efter min klystädning. Sen jobbades det fram kransar, buketter och dekorationer, plus att en och annan kund tittade förbi. Känner verkligen att jag fått något gjort idag, så skönt. Vissa andra dagar så lider jag av jätte mycket ÅNK och får ingenting gjort, allt bara står halv gjort kvar när jag går kommer hem på kävllen och jag fattar inte hur det gått till. Aja nu blir det sova för min del, upp tidigt imorgon igen, GODNATT

Ordförklaring:  ÅNK = Åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet.

EX. Så här visade sig symptomen: Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. 
Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.
Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna. Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen. På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. 
Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet. Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. 
Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. 
Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till Tv:n. Någon har lagt den på köksbordet. 
Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.
Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa… Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna har vissnat, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till Tv:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.I allt detta försöker jag komma på varför det inte blev något gjort idag. 

Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail. ; )
 
(Fick denna texten av min svåger och svar JA det passa in på mig helt, de dagar jag är lite tankspridd och förvirrad. ALLT är såklart påhittat!)


GLÖM NU INTE ATT DET ÄR 50% PÅ ALLA SNITTBLOMMOR OCH BUKETTER DENNA VECKAN.
 

Veckans Kap

Publicerad 2010-11-16 22:23:03 i Veckans Erbjudande,

HELA VECKAN

50% PÅ ALLA SNITTBLOMMOR OCH BUKETTER

10:-/ST FÖR SILVEREKEN

KRANSAR OCH DÖRRDEKORATIONER
(från 100:-)

KALENDERLJUS OCH DEKORATIONER

PASSA PÅ


Butik a la november

Publicerad 2010-11-14 19:50:50 i Julmys,

I förra veckan städade jag undan ute vid entren och kinahuset, bort med alla höst grejor och fram med vinter känslan..


Vad tycks?? Känner själv att det är något som saknas.. Pricken över I:et lixom. Har ni läsare någon ideé om vad det kan vara? Alla tips är välkomna : )

Hellebourus niger

Publicerad 2010-11-14 18:02:02 i Dagens Blomma,

 Julrosen är en otroligt vacker växt och min favorit så här på vintern. Den skapar glädje och hoppfullhet om att våren kommer snart, i den gråa och kalla vintern. Det fina bladverket lyser upp bra och när blomningen börjar så håller den i sig upp till 2 månader, fantastiskt!

SnabbFakta
Julrosen har sitt ursprung i central Europa dvs. i alpernas berg. Där är det otroligt torrt på sommaren, vilket gör att julrosen inte klara av att blomma förrän på vinter då fukten är som störst. Julrosen användes av antikens greker som medicinalväxt dvs. till kräk- och laxermedel, ganska farlig med tanke på att växten är giftig. Det latinska namnet är Hlleborus niger och betyder dödlig föda.

Skötselråd
Placering av växten ska var halvskugga till skugga, kan även vara bra att hålla den från platser med hårda vindar. Julrosen gillar kraftig, mullrik och kalkhaltig jord. Gott om plats för rötterna och väldränerat är att rekommendera, växten tycker inte om att planteras om eller delas på. När det gäller vattning så sköter växten sig själv i stort sätt hela vinterhalvåret men på sommaren kan det vara bra att plantan inte torkar ut helt. Blomningstiden kan starta både i november och fram till april, allt beroende på vilken vinter man får. Använd näring mycket sparsamt.Cyklamen persicum

Publicerad 2010-11-14 17:52:46 i Dagens Blomma,

Denna slitsamma och traditionella växt kan vara lite knepig att ta hand om, så här kommer mina skötselråd.• Vattna alltid växten underifrån på tex. ett fat, eftersom Cyklamen är känslig för gråmögel är detta säkraste sättet att inte skada växtens knöl. Knölen är centrumet där växtens blommor och blad skjuter upp ifrån, skadas den via tex. övervattning dör hela växten. Låt växten stå på fatet över natten och sätt sen tillbaka den i krukan igen. Cyklamen gillar fuktig jord och ska aldrig torkas ut helt men inte heller stå i vatten då rötterna ruttnar och dör. Vattnas 1-2 gånger i veckan beroende på temperatur.

 

• Trivs i ljusa miljöer, med temperatur mellan 0-15 grader. Går utmärkt att plantera ute, även på hösten. Viktigt att  inte flytta runt växten för mycket, är nämligen mycket känslig för temperaturväxlingar.

 

• Omplantering ska ske efter växtens blomning med vanlig planterings jord. Tänk på att inte plantera om i för stor kruka, eftersom växten blommar bättre nästa gång om rötterna står lite mer trångt. Täck aldrig över växtens knöl helt med jord, lämna hälften ovanför jord annars riskerar man att växten möglar bort.   

  '

FarsDags Tips

Publicerad 2010-11-12 00:09:58 i Veckans Erbjudande,


Plantering 159:-Orkidee Plantering 299:-HöstBukett 149:-Bukett 59:- Med vas 105:-Plantering Med hjärta 99:-PresentKorg 179:-/199:- Finns i olika kombos vissa med Te, Kaffe, Marmelad eller Honung i.


Fars Kopp 79:- (Dekoration i kaffekopp)

Och mycket annat fint och gott!! Välkomna

Öppet i helgen:  Fredag 10-18
                          Lördag 10-14
                          Söndag 10-14

Torsdag

Publicerad 2010-11-11 18:46:54 i Julmys,

Här kommer lite bilder från igår och Gröntorgets jul inspirationkväll. Mycket trevlig kväll hade vi, drack glögg och kikade på massor av blommor, pynt och dekorationer. Såg en och annan ny sorts blomma som jag aldrig sett förr, jätte skoj. Heja Danmark ni har fantastiska ideer kring dekorations upplägg. Nu är min idee bank full med inspiration, Tack!!

Onsdag

Publicerad 2010-11-10 09:50:04 i Allmänt,

Godmorgon

Idag blir det en rolig dag, ska snart till butiken och jobba. Hoppas på fler kunder idag, det har vatt lite tyst nu efter allhelgona och så. Sen efter jobb drar jag Therese och Lisa till Grön Torget i Köpenhamn för mingel och inspirationkväll. Ska bli super kul att komma iväg lite och nya ideer behövs alltid :) Grön Torgen är en sjukt stor Blomster grossist i DK för er som undrar vad jag babblar om. Nu ska jag öva på mina obefintliga danska och vem vet jag kanske slår till på något fint där nere och handlar hela bilen full med blommor, pynt och desing. Nja, önsketänkande!! Får nog snällt hålla i mina pengar och inte gå helt bananas..

Ha en fin dag, höres!!

I Butik Nu...

Publicerad 2010-11-09 19:43:51 i Veckans Erbjudande,

Nu har jag fått in Amaryllisar, Julrosor, Enar och Änglar. Kom in och kolla in Jul pysslet jag nu ställt fram och prov dofta på alla Te sorterna, nya sorterna har karaktär av kanel, apelsin och rosepeppar.

Missa inte Farsdag nu på Söndag, Butiken kommer vara fylld av fina arragemang, snittblommor och krukväxter hela helgen. På Söndag har jag också extra ÖPPET mellan kl.10-14. 


Erbjudande
Blockljus 25Cm          79:- 4 FÖR 199:-
GravLjus 2,5 DYGN     15:- (Ta 3 Betala För 2st.) 
GravLjus 4,5DYGN      25:- (Ta 3 Betala För 2st.) 
Bras Ved 40Liter         50:-

50% PÅ Ljung, Silverek, PrydnadsKol, Hela Rehabhörnan och Uteplanteringarna.Välkomna In

Tisdag

Publicerad 2010-11-09 09:07:42 i Bröllop,

Jaha, ny dag och snön är här... Först nu har jag fattat att det är snart vinter på riktigt, tiden går såå fort. Aja så är det och dagens att göra lista blir:

  • Städa undan alla saker jag har ute och fixa inför vintern.
  • Nya snittblommor kommer, fix fix och städa kylen.
  • Alla Te påsar ska ut i butiken.
  • Planera klart inför farsdag(nu på söndag!!)

 Nu har jag fått bra bilder från bröllopet jag gjorde i Oktober. Här är bliderna som jag lovat på brudbukett, Corasge, bordsdekorationer och Infotavlan:Julstök!!

Publicerad 2010-11-05 19:33:17 i Allmänt,

Såå ja nu va alla JULSAKERNA upp packade!! Lite tidigt kanske man kan tycka, men i min butik alldeles lagom. Det finns både tomtar, änglar, stjärnor, granar, julkulor, kalenderljus och annat smått och gott framme. Kom in och kika, jag har öppet i morgon också fast att det är röd dag. Klockan 10.00 öppnar butiken och slår igen vid 14.00. Välkomna!!

Fredag

Publicerad 2010-11-05 09:18:18 i Allmänt,

Godmorgon

Nu är det fredag och jag ska snart åka till butiken. Dagens göra blir packa upp fler jul-saker, vattna krukväxter, städa i källaren och FREDAGS-sälja. Känner mig ovanligt pigg idag, så dagen kommer bli kanon bra. Ska tända lite ljus och skapa mysfaktor för alla kunder så...

Hjärtligt Välkomna In Från Regnrusket

HalmKurs

Publicerad 2010-11-03 22:29:54 i Veckans Erbjudande,

Lördagen den 27 November kl.14.00 

Torsdagen den 2 December kl.18.00


Lär vi oss att göra halmfigurer.
Tex. Gör en Julbock, kamel, nalle, ekorre eller gris.
Fantasin sätter inga gränser,varför inte göra en krubba i halm eller ett hjärta!?
Jag visar grunden och ni gör valfritt!

Kursinfo:
Tid ca 3tim. Kostnad 300:- ink. Material. (Anmälan bindande) 
 

Skynda och anmäla er redan nu i butik, via mail eller per telefon.
[email protected]
Tel.0435-50086


För er som är intreserade och nyfikna på en liten inspirationskväll eller kurs

Det går såklart jättebra att tidsboka kurser utöver dessa datum. Samla ihop ett gäng på 5-12 personer och vi pyssla tillsammans i mitt växthus. Jag kan erbjuda Kranskurs, Julinspirationskväll, Dekorationskurs, Ljusdekorations tips mm. Kom med era ideer så fixar vi ihop just er unika kväll och kurs.


HJÄRTLIGT VÄLKOMMNA


Dagens Gravsmyckningar

Publicerad 2010-11-02 20:17:31 i Veckans Erbjudande,

Godkväll

Idag har jag jobbat på som tusan med alla mina påbörjade små projekt och en hel del av dem blev klara, puuh! Till exempel dessa snygga gravkransar och dekorationer hann jag göra.Imorgon bär det av till Våxtorps Korgar för att hämta hem min restorder, i den finns både söta änglar, hjärtan, några pynt tomtar och Bas/tillbehör. Både basvaror och tillbehör använder jag just nu så mycket att dem tar slut ... Jahooo det går bra nu : )  

Glöm nu inte att Allahelgons dag är nu på Lördag!! I butiken hittar ni Gravljus, Granris, Smyckningar och Snittblommor mm. Allt till för att hedra och minnas våra döda.

Höres 

Gravsmyckningar

Publicerad 2010-11-01 21:27:00 i Allmänt,

Hej hej

 Ville bara meddela att även jag har fullt med GRAVSMYCKNINGAR i butiken nu både Kransar, Dekorationer och Hjärta. Det finns med både traditionell, modern och natur dekoration.

Ta en sväng inom när ni ändå tankar eller köper Gotteboets godis!!
Hjärtligt Välkommna