VALBORG

Publicerad 2011-04-29 20:26:28 i SommarVind,

GoKväll

 I veckan som gått har jag tagit hem en del sommar blommor och mer kommer det att bli de kommande veckorna som följer. Hemma i butik nu har jag pelargon, million bells, petunia i ampel, taklök, stenpartisväxter, murgröna, afrikans prästkrage, tomatplantor, physallis, paprika plantor, chilli, kryddor mm. Just kryddorna kommer jag att pressentera mer i nästa vecka, skrivar då om skötselråd och vad man kan använda dem till. Kanske lägger upp ett och annat smarrigt recept också, får se vad jag  hinner med. Tänker nu passa på att hälsa glad Valborg till er, mina kära blogg läsare med några mysiga bilder, imorgon har jag öppet som vanlig mella kl. 10-14!!Tisdag

Publicerad 2011-04-26 09:09:16 i Allmänt,

Godmorgon

Efter en kalas bra påsk försäljning och lite ledighet är det nu dax för en ny vecka med nya tag. Idag ska jag städa undan allt stök från helgen och få besök av ett blivande brudpar som vill se mina tidigare arbeten och planera deras bröllops blommor. Sen får det bil att ringa odlarna och höra efter sommarblommor, kryddor och tomat plantor, det börjar bli tid för att sätta ut och odla upp dessa små skönheter.

Ser att solvädret håller i sig, känns som att dagen kommer gå som en dans!!
Höres   

Veckans Erbjudande

Publicerad 2011-04-14 19:08:43 i Veckans Erbjudande,

MiniPåsklilja i 10cm kruka   19:- 

Planterings jord    39:- 3 för 100:-

Rosbunt                59:- 2 för 100:-

Butiken är nu även fylld av planteringar, påskpynt, buketter och snittarragemang.

 

VÄLKOMNA

     

Betong

Publicerad 2011-04-13 19:34:00 i Trädgård,

Snart håller jag i en kurs, där vi ska göra fågelbad av betong. Fantastiskt material att jobba med och här får ni en inblick i tillverkningen av betong och fin design  helt av betong. 


Bilder Från Kursen Den 11/4

Publicerad 2011-04-12 23:06:07 i Inspiration,


Hej hej hallå...
Kursen är avklarad och det var en lyckad kväll med ett glatt gäng. Eva Engström från Evas Strutsar var på plats och berättade om sin farm och i all hast så glömde jag ta foto, men länkar
här till hennes hemsida. Klicka in där och ni får se och kan läsa om dessa fantastiska djur. Jag gillar tema kvällar, det blir en härlig mix av intressant fakta och pyssel..

Glöm nu inte att boka in er på betong kursen i maj den 16e, 17e eller 25e mer info hittar ni på info fliken uppe till vänster.

 Ska även tipsa om en trädgårdskväll av Haldo Edlund den 28/4. Han kommer till butiken och prata om allt inom trädgård, en kväll där du/ni kan ställa alla era frågor kring trädgården och dess skötsel. Välkomna!! 

Några bilder på mina visnings dekorationer knäppte jag av idag, här har vi dem:

   

Kurs

Publicerad 2011-04-06 09:12:58 i Veckans Erbjudande,


Nästa vecka håller jag i en påsk kurs och vi gör bland annat dekorationer i strutsägg. På måndagen kommer Eva Engström och pratar om sina strutsar och man får provsmaka olika pålägg.
Tid: kl.19.00 Måndag eller Tisdag
Plats: Gröna Sköna Ting 

Några platser kvar, först till kvarn!! Här kommer en titt på vad vi kommer att göra:Praktikanten har ordet...

Publicerad 2011-04-01 07:28:00 i GästBloggaren,

Hej mitt namn är Cassandra, jag är 14 år och har haft praktik på Gröna Sköna Ting under denna veckan. Jag har haft världens bästa handledare alltså Anita. Hon har tålamod och förstår om jag inte klarar av något. Anita har lärt mig att plantera blommor, göra buketter, göra kompakt buketter, och hon har lärt mig siffrorna som man skriver med när man gör prislappar. Det var mycket trevligt att praktisera i butiken, för Anita är mycket trevlig, kunderna är trevliga, och framför allt så har jag lärt mig en massa saker jag inte kunde innan. Butiken är väldigt fin. Under denna veckan så har vi gjort vid växthuset efter vårmarknaden, alltså har vi städat växthuset, källare och vi har rensat i rehab hörnan och gjort fint :)

 Några saker jag gjort under veckan:

 Anitas syster var och hälsade på i veckan och vi gjorde ute planteringar.