Hibiskus Sinensis

Publicerad 2010-08-17 09:11:34 i Dagens Blomma,

 


'


Det är inte konstigt att Hibiscus  har blivit en så populär prydnadsväxt. Det beror i hög grad på de stora, färgsprakande blommorna som kan vara enkla, dubbla och alla möjliga former. De finns i många olika blomfärger: vit, gul, rosa, cerise, röd, aprikos, orange eller tvåfärgade. Bladen är blanka och mörkgröna och kan ha många olika former.
Ett annat skäl till Hibiscus popularitet är att den är en av de få blommande krukväxterna som tål att stå i söderfönstrets stekande sol. Hibiscus trivs bäst på en ljus plats eller i direkt sol. Hibiscus finns i olika storlekar. Den kan vara formad som en buske eller uppstammad och den kan köpas hela året, men högsäsongen är från april till september.


Skötselråd

Göd Hibiscus en gång i veckan från april till september och en gång i månaden resten av året. Vattna ofta under sommarperioden, något sparsammare under vinterperioden.
Det är inte många som vet att Hibiscus också är mycket lämplig att plantera ut i trädgårdens krukor eller rabatter under perioden juni till augusti. Den ska helst stå på en solig plats i lä. Om Hibiscus står utomhus kan den långsamt vänja sig vid temperaturer ned till 10° C. Det gör att den dessutom trivs alldeles utmärkt i uterummet.
Hibiscus är värd att övervintra och då ska den stå ljust. Under vintern bildas det ofta långa, tunna skott. Dem kan du mycket väl beskära till halva längden från februari till april. Hibiscus kommer att blomma 2½ månad efter beskärningen. Om du vill forma din hibiskus kan du beskära den hela sommaren.
Lycka till!! // Anita

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Publiceras ej