Trädgårdstrend

Publicerad 2010-08-21 17:29:23 i Trädgård,

Att stilarna har gått tillbaka till det gamla slitna, med mjuka linjer och blommiga mönster har vi märkt av överallt.Men vad har hänt i trädgården??


                                 Jo vi vill umgås mer och därför ser man allt fler sittplatser i trädgårdarna nu. Det är inte bara en sittgrupp utan flera tex. en i vart väderläge för att kunna fånga sol eller skugga vid olika tider under dagen, i olika kombinationer för olika tillfällen och antal platser varierar utefter om du vill ha en stund för dig själv och din käraste eller kalas för hela släkten. Man förlänger ute säsongen, genom att bygga inglasade balkonger, uterum, verandor och växthus. Att bygga upp eld platser i trädgården är populärt och ett jätte härligt sätt att hitta mysfaktorn på. Andra detaljer man ser är lyktor, facklor och ljus.

Vatten
är en annan stark trend som håller i sig i år också, man ser vatten fall, dammar och fågelbad. Man skapar mystik, ljud och rörelse med detta och det är ett jätte bra komplement för att skapa olika rum i trädgården.

Nyaste trenden
i år är helt klart att ha ett utekök och att odla sina egna grönsaker/kryddor. Man vill laga mat ute och med den här härliga sommaren har trenden gett smak för många. Jag märker själv att fler och fler frågar efter grönsaks/blom frön och kryddplantor. Härligt!

Kort och gott,
det nya är att flytta ut det vi har inne och ta in det vi har ute. Ganska kul och inte helt fel. Med tanke på att många av oss jobbar inne hela dagarna så behöver vi komma ut och röra oss, dofta, känna och greja.Något jag längtar efter att se mer av är VINTERTRÄDGÅRDEN, ganska amerikanskt med ÅÅ så vackert och härligt.. Tänk att ha en plats där det aldrig blir vinter!!

      

Vilken favorit plats har du i din trädgård??

 

// Anita Eriksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Publiceras ej