En lite presentation av mig!!

Publicerad 2010-03-11 20:02:12 i Allmänt,

Mitt namn är Anita Eriksson och är född och uppvuxen Örkelljunga. Jag fyller 21 nu till våren och har ett stora intresse för design/konst, eftersom jag alltid gillat att hålla på med kreativa saker.

2005 valde jag att gå floristutbildning på Hvilan Utbildning utanför Malmö. Där fick man lära sig en hel massa och prova på de mesta inom floristbranschen. Med både ris och ros, lärde jag mig att sköta och skapa med blommor.Våren 2008 var jag nybakad student med ett fint Yrkesbevis i handen och hade inte en ända tanke på att jobba som florist! Jag hade tröttnat på blommorna och ville söka nya vägar i livet, hitta min grej...  Så jag Arbetade en tid som butiksbiträde, funderade mycket och levde livet!!

Vintern 2008 åket jag upp till Falköping och Juljobbade hos en gammal praktik plats, butiken Södra blomsterhandlen. Där lärde jag mig att jobba snabbt, dricka en massa te och ta ansvar. Jag kom även till insikt med hur kul de faktiskt är att skapa. Så efter de visste jag att  jag skulle hålla på med nått kreativt... Tack tjejer!!  Jag fortsatte min livsresa och flyttade ner till skåne igen, hittade på lite av varje och sökte vidare på vad jag ville göra.

Hösten 2009 fick jag ett tips om att blomsterbutiken i Hjälmsjövik behövde extra hjälp till jul. Så jag åkte snabbt ner dit, för den butiken hade jag spanat in sen länge och bara älskade dess mysiga inredning och atomsvär. De behövde lite hjälp och så småningom fick jag reda på att de funderade på att sälja på grund av för mycket jobb. Först kände jag att det var på tok för stort projekt, lilla jag fixa allt de där??... Men efter hand som jag var där, så blev tanken på att starta eget inte helt fel. Jag har alltid vetat att jag någon gång skulle vilja prova på den biten, men va de nu eller om 10år jag ville göra de??

Tack vare och efter mycket peppning och stöd från familj och vänner, har jag nu vågat ta steget och satsat för fullt på Gröna Sköna Ting, här i Hjälmsjövik!! Från och med den 1 Februari har jag öppet mellan 10-18 Måndag-Fredag och 10-14 Lördagar. Jag hoppas på en fin framtid och vet att denna butiken är en liten pärla och kan bil så mycket mer.

Denna bloggen har jag startat för att ge inspiration och glädje. Men den är också till för er som är nyfikna på vad som händer här och man får följa med på min resa!

 // anita

Kommentarer

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-03-11 21:15:57

Härligt att äntligen våga ta det där klivet och ansvaret..! Inom en snar framtid ska jag oxå vara där men det är en liten bit kvar..! Lycka till med allt! kram Emelie

Postat av: *Emma

Publicerad 2010-03-11 21:41:40

jag är så STOLT över dig Anita! Du är så duktig som har vågat ta chansen och det kommer bli perfekt! :) Jag finns här när du behöver och det vet du. <3 ILY och detta är en riktigt bra blogg! Du är grym!

Postat av: anita

Publicerad 2010-03-12 19:25:25

ååå sötnosar!! Era ord betyder mkt, tack :)

Kommentera inlägget här

Publiceras ej