Dagens Göra

Publicerad 2010-11-17 22:51:43 i Allmänt,

Idag kom nya frächa krukväxter hem som tex. HYACINT, AMARYLLIS, AZALEA, BEGONIA, ECEWERA, HJÄRTAN på TRÅD, ENAR och JULROS. Härliga färger och man känner hur Jul känslan knackar på, så mysigt! När jag packat upp allt och prismärkt, fick jag snällt städa undan allt stök från igår. Blev nämligen en del disk kvar efter min klystädning. Sen jobbades det fram kransar, buketter och dekorationer, plus att en och annan kund tittade förbi. Känner verkligen att jag fått något gjort idag, så skönt. Vissa andra dagar så lider jag av jätte mycket ÅNK och får ingenting gjort, allt bara står halv gjort kvar när jag går kommer hem på kävllen och jag fattar inte hur det gått till. Aja nu blir det sova för min del, upp tidigt imorgon igen, GODNATT

Ordförklaring:  ÅNK = Åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet.

EX. Så här visade sig symptomen: Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. 
Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.
Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna. Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen. På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. 
Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet. Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. 
Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. 
Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till Tv:n. Någon har lagt den på köksbordet. 
Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.
Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa… Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna har vissnat, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till Tv:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.I allt detta försöker jag komma på varför det inte blev något gjort idag. 

Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail. ; )
 
(Fick denna texten av min svåger och svar JA det passa in på mig helt, de dagar jag är lite tankspridd och förvirrad. ALLT är såklart påhittat!)


GLÖM NU INTE ATT DET ÄR 50% PÅ ALLA SNITTBLOMMOR OCH BUKETTER DENNA VECKAN.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Publiceras ej