Gäst Bloggaren Emma Inspireras av...

Publicerad 2011-01-11 22:14:22 i Inspiration,

Nu var det dags för gästbloggning igen och idag har vi
 Emma Axelsson som delar med sig om sina tankar kring mode VÅR2011.
Ni kan följa henne via bloggen 
 När tankar blir till ord.
Här är Emmas inspirationskälla inom mode just nu....


Mode
Vi har precis lämnat ett fantastiskt 2010 bakom oss, ett år då ekonomin äntligen började gå uppåt igen och människorna har spenderat pengar som lågkonjukturen aldrig existerat. Men trots den uppåt gående kurvan tänker folk mer på miljön och handlar därför mer second hand. Det som förr var en liten "skamfläck" har helt plötsligt blivit det mest naturliga, och det är väldigt inne att handla begagnat.

Jag älskar att vandra runt på loppisar och kika på billiga snygga prylar. Det som är väldigt intressant med antika och begagnade saker är att det redan bär på en historia. Man kan fantisera om hur damen som hade klänningen man precis köpt kanske var hennes förlovningsklänning, eller kanske en gåva hon fått av sin mamma.. ja dem kan bära på många hemligheter dem där plaggen.. Så jag tror att den trenden kommer hålla i sig även 2011, begagnat, gammalt och charmigt.

Inom mode är det transparent som gäller, något som var väldigt populärt även i höstas. Allt från spets, virkat, stickat och tyll. Man ska inte vara rädd för att bära en transparent tröja, med färgglada underkläder, sexigt men ändå inte utmanade. Jag är verkligen väldigt svag för transparenta plagg! Så himla snyggt!Någon som verkligen kommer bli överlycklig i år är Maria Montazami. Tofsar eller tassels som hon säger är något som kommer bli väldigt populärt på allt från kläder, väskor, skor! Yes, 2011 kommer blir TOFSARNAS ÅR! ;)

Less is more är väl ett ledord även i år. När det gäller form och frisyrer så ska det utmärka sig. Luggen är tillbaks, enkla men snygga frisyrer är väldigt rätt. Kommer ni ihåg Lilla My tofsen som var väldigt inne våren/sommaren 2010, vi fortsätter med samma stil, men med en fläta som avslutas i en tofs upp på hjässan. Snyggt, enkelt och lagom stylat.
En riktig inspirationskälla när det gäller mode och vintage är Elsa Billgren, gå gärna in och kika på hennes blogg, där får man massor av inredningstips, vintagefynd och härliga bilder att förundras över.


En annan person som också är väldigt inspirerande för mig är Underbara Clara. Hon bor på landet i norrland, handlar mest på loppisar, köper närodlad mat och odlat mycket själv!
Det är såna här kvinnor vi behöver fler av!


Emma

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Publiceras ej