Vårens Stil och Trender 2011

Publicerad 2011-01-10 18:46:16 i Vårkänslor,

 Okej här kommer min tolkning om vårens trender och vad jag kommer ta min inspiration ifrån, när det gäller jobbet.

Mycket från hösten håller i sig, både retro och vintage är hett och man ser allt fler inredare/designers använda sig av och utveckla metoden ”använd gammalt och gör nytt”. Även det personliga uttrycket hänger kvar i allt från inredning till klädval och ge-bort-presenter. De starka pang färger finns kvar, men nu mer i detalj och fram mot sommaren börjar färgerna mattas av till en härlig pastell palett. Mjuka, dova och framför allt glada färger med senapsgult i spetsen som man förvarnade om redan i höstas. Nött och stött är på innelistan fortfarande och skapar lekfullhet i mycket av produkterna nu i vår. Dax att dra vidare på den linjen kanske, så varför inte ta in naturen i din inredning, klädval eller ge-bort-present?? Då skapas ännu mer lekfulhet, närhet och harmoni.

Fokus 2011
Trä är det ny inne materialet och det glädjer mig som älskar att skapa och arbeta i naturliga material. Man ser trä möbler, trä inslag i olika installationer, trä vasar, trä panel och trä prydnader på marknaden. Det ska bli intressant att kolla in FORMEX mässan nu i Januari och se hur man tänkt när det gäller produkt lösningarna för just materialet trä. 

Det som också kommer ännu mer nu än innan är återvinnings materialet, många kreativa trendskapare, designers och konstnärer har utvecklat kollektioner och praktiska produkter för vardagligt bruk. Kan tänka mig att en våg av återvinning och miljö produkter kommer starkt nu och det Välkomnas varmt. I Sverige tar också många av skaparna i vår teman på ”Förvandla och använd sopbergen till design prylar och användbara produkter”. Man har  bland annat vardagliga behov, helhets tänk och miljö i fokus. I detta ser man många spännande samarbete för att få helheten på plats och då börjar gränserna suddas ut ännu mer. Äntligen blir det inte konstigt att vara mångsysslare. Är man till exempel konstnär kan man även ha under titeln designer, modeskapare och miljökämpe, så skönt att facken för vem man är inte längre ligger i fokus utan det man gör får träda fram mer.    

Det nya tänket för säsongen bland skaparna är forttsatt personligt, hållbarhet, lekfullhet  och historian bakom produkten. Trenden säger att man ska ta fram och visa upp historian bakom de saker och ting man har hemma, med andra ord så blir antika prylar heta i vår och även gamla hus på landet attraktiva för dess charmigt gamla utseende och långa historia. Känn nu ingen panik över det nyinköpta hi-tech och super moderna huset, jag kan lova att även kombon mellan modernt och traditionellt är hett/ inne. Faktiskt en av de nyaste trenderna där man ser högteknologiska prylar, material och tekniker möta traditionella motiv, traditioner och arv. En riktig smash hit tycker jag och kolla in detta nya hos Barzileye Concept & Design, de är en av dem främsta inom detta.


Om jag ska samla ihop vårens trender inom mode, inredning, konst, design, blommor och kultur så blir min checklistan:

Personligt
Lekfullhet
70-tals retro
Gammalt/nytt
Natur
Hållbarhet
Mjuk färg

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Publiceras ej