Tisdag

Publicerad 2010-08-31 19:27:05 i Höstinspiration,

Hard work work hela dagen lång!! Men en härlig dag som denna stoppar ingen.
Igår kväll var jag och min vän Theresé på öppet hus hos Våxtorps Korgar, mycket trevligt med jul musik och allt! Ojoj så mycket fint där var, man ville ha nästan allt och jag hade såklart glömt inköpslistan! Lite snurrigt att komma ihåg allt man behöver från minnet, men vi fixade de allt bra ändå och fyndade lite också...


Glömde bara 5st basvaror och som tur är har man inte så långt för att åka och hämta!!



Vägg ljushållare i klassískt svart. Helt klart gårdagens bästa fynd!!

Jag glömde såklart ta foto på julmyset men
här hittar ni till hemsidan, med mer inspiration och försmak på vad som komma skall här på GrönaSköna! 

Enjoy!

Torsdag och snart helg

Publicerad 2010-08-26 19:27:00 i Allmänt,

HEEJ
Idag har varit en bra dag allt har gått på, smidigt och lätt. Jag har gjort klart min beställning av
I.C Lauvrings produkter som ni kommer se här i butiken i början av Oktober. Håll utkik för riktigt smarrigt fina krukor, presentartiklar och Jul pynt som kommer hit då!! Jag har skissat på några skylt förslag idag också, som jag tänkt sätta upp vid Skåneporten. Ska  man synas så ska man göra det ordentlig och stort!! Sen nu i eftermiddag så har jag förberett inför helgens stora beställning, min kusin har tagit EXAMEN och ska fira det nu på Lördag. Det ska vara tema skördefest och jag fixar dekortionerna, massa kul ska det bli!! Lägger säkert upp lite bilder här sen....

Caio Ciao så länge// Anita



Ny pyntata med Farmors Porslinsblomma som hon ville slänga i komposten!!!? Anledningen var  "Den är ju ändå för stor, man ser inte ut genom fönstret länger" Hon är för söt hon, Tack snälla Farmor!



 
Jobba Jobba Jobba





Fick ett par nya skor av Mamma och Pappa i måndags, som Tack för hjälpen med passningen av huset i helgen och namsdags persent. Så söta med rosa rosor på :)



Nytt och fräscht!! Höst Aster, Kryss och Ljung





Kryssantemum, kolla vilka härliga färger!!


Heja Strömavbrott!!

Publicerad 2010-08-25 22:27:48 i Veckans Erbjudande,

GoKväll

Idag har Gröna Sköna haft strömavbrott från och till hela dagen. Lagom kul men vad ska man göra, så jag satte mig med lite bokföring i växthuset med min fågel Ruth. Hon sjöng och kvittrade för mig hela dagen lång, vi börjar närma oss en försoning hon och jag, tror jag nog allt. Äntligen!! Nya växter kom in idag med, här kommer lite ögongodis....




Lite suddig bild men en Kryssantimum ska det vara. Erbjudande denna veckan med: 1st för 45:-, 2st för 70:- och 3st för 100:- och såklart Svenskodlade med bra kvalité!!




Bukett med Cream Ros, Rosa Selosia och Havre. Denna vecka han jag tagit hem snittblommor med lite mer varma höst färger.

Välkomna in 

                                                                                                                       

  

Söndag

Publicerad 2010-08-22 17:22:04 i Trädgård,

Gokväll!

Idag är det söndag men ingen sovmorgon här inte, jag fick så snällt gå upp tidigt för att jobba lite extra på mitt gamla jobb. Men det var det helt klar värt, det är ju nämligen en liten uppförsbacke med att starta eget och fickpengarna blir inte så många.

Som ni säkert märkt så har Gröna Sköna bloggen haft tema TREND denna veckan. Anledningen till detta är såklart att ämnet tilltalar mig och jag blev så inspirerad av FORMEX som nyss har varit. Trender, stilar och uttrycksätt är något som jag tycker är kul att läsa om, studera och ta inspiration av. Själv är jag inte så trend medveten men älskar att blanda olika stilar och uttryck på mitt egna lilla vis.

Nu vill jag veta vad ni tycker om veckans tema? Var de nått att läsa om? Finns det andra ämnen ni vill läsa om? Vad vill ni se på bloggen?? Kan lätt bli att man får idetorka och jag vill skriva om saker ni har intresse för. Gröna Sköna bloggen ska vara kul och inspirerade, hjälp mig att utveckla den....



 Jag måste också såklart Tacka gästbloggarna för de fina och härliga inläggen.
 Ni är bara såå bäst!!<3

 

Nu ska jag dra vidare till Malmö, höres!!

// Anita

 

 

Trädgårdstrend

Publicerad 2010-08-21 17:29:23 i Trädgård,

Att stilarna har gått tillbaka till det gamla slitna, med mjuka linjer och blommiga mönster har vi märkt av överallt.Men vad har hänt i trädgården??


                                 



Jo vi vill umgås mer och därför ser man allt fler sittplatser i trädgårdarna nu. Det är inte bara en sittgrupp utan flera tex. en i vart väderläge för att kunna fånga sol eller skugga vid olika tider under dagen, i olika kombinationer för olika tillfällen och antal platser varierar utefter om du vill ha en stund för dig själv och din käraste eller kalas för hela släkten. Man förlänger ute säsongen, genom att bygga inglasade balkonger, uterum, verandor och växthus. Att bygga upp eld platser i trädgården är populärt och ett jätte härligt sätt att hitta mysfaktorn på. Andra detaljer man ser är lyktor, facklor och ljus.

Vatten
är en annan stark trend som håller i sig i år också, man ser vatten fall, dammar och fågelbad. Man skapar mystik, ljud och rörelse med detta och det är ett jätte bra komplement för att skapa olika rum i trädgården.

Nyaste trenden
i år är helt klart att ha ett utekök och att odla sina egna grönsaker/kryddor. Man vill laga mat ute och med den här härliga sommaren har trenden gett smak för många. Jag märker själv att fler och fler frågar efter grönsaks/blom frön och kryddplantor. Härligt!

Kort och gott,
det nya är att flytta ut det vi har inne och ta in det vi har ute. Ganska kul och inte helt fel. Med tanke på att många av oss jobbar inne hela dagarna så behöver vi komma ut och röra oss, dofta, känna och greja.



Något jag längtar efter att se mer av är VINTERTRÄDGÅRDEN, ganska amerikanskt med ÅÅ så vackert och härligt.. Tänk att ha en plats där det aldrig blir vinter!!

      

Vilken favorit plats har du i din trädgård??

 

// Anita Eriksson

Möbler och Design a lá HURUPSOFA

Publicerad 2010-08-20 19:11:46 i GästBloggaren,

Hej♥

I dag blir det jag Lisa Madsen från Hurups Møbelfabrik som bloggar lite om trenderna inom möblel världen. Jag har jobbar som möbelsäljare i över 2 år nu & har märkt att det varierar mycket i vad som är trendigt inom möber.


För ca. 2 år sedan så var vitt läder mycket mycket populärt, både på soffor, stolar & matrums möbler. Det är fortfarande mycket trendigt med ljusa möbeltyger men det som toppar hittlistan just nu är blanka pang färger. Jag tycker det är så kul att människor vågar utmana sina hem med skarpa dominanta färger.


Chaiselong soffor har också varti mycket  populära de senaste åren,  jag tror det beror på att nutidens stressiga vardag avspeglar sig i val av möbler, förr gick människor mer efter stilrena, enkla & fina möbler, det var viktigare att ha det snyggt & prydligt. Nu uppfattar jag att man generelt köper mer praktiskt & skönt. Man vill kunna koppla av bekvämt i en trendig & fin möbel. Tex. soffor som man slänger upp benen i, till & med kan ligger helt ner i är heta på marknaden. Det är inte meningen att man ska sitta rakt upp &ner längre. Så ser trenden ut just nu iallafall.



 
Fräck design med  blankt rött läder.


  
Klassisk soffgrupp med cognac läder.



// Lisa Madsen♥

ENKLA TIPS!

Publicerad 2010-08-19 08:58:56 i GästBloggaren,

Idag tipsar och tolkar gäst bloggaren Emma Axelsson 
om en av de härliga trenderna som vi har nu!!
Läs och inspireras...



Shabby Chic ♥  Fransk stil ♥ Lantligt ♥ Romanstikt
Kärt barn har många namn!

Något som har slagit stort dem senaste åren är ju verkligen det gammelmodiga i inredning.

Vi ser det överallt, i tidningar, butiker, bloggar och dem flesta älskar det! Den lantliga, romantiska stilen.
Där det vita är dominansen i inredningen.

Det bästa med stilen är att det är ganska enkelt att göra om gamla ting till något nytt och helt annorlunda.
Utan att plånboken ska behöva gapa tom.

Tips 1.
Du behöver 1 st lerkruka och lite yoghurt.
Du smetar in krukan med yoghurt och låter den stå. Efter några dagar så blir den såhär fin:





Tips 2.
Du behöver en gammal möbel (ram/stol/byrå). Det enda man ska tänka på är att det helst har ett träunderlag. Och så behöver du färg och ett sandpapper.

Du målar på med ett ganska tjockt lager färg, när färgen har torkat skrapar du av med sandpappret. Sandpappra så pass mycket att du själv blir nöjd med resultatet, det finns inga rätt eller fel.


Här har jag använt mig av en guldram, vitfärg, sandpapper och istället för ett vanligt fotografi har vi satt in en silkesblomma så tavlan får ett annat djup.



// Emma Axelsson
(Florist och Fastighetskötare)







Veckans Erbjudande

Publicerad 2010-08-18 21:08:05 i Veckans Erbjudande,

 
Missa inte - Garderobsblomma 55:-
                                            2 för 100:-




 
FinFina erbjudande - Krysantemum 45:-
                                                  2 för 70:-
                                                    3 för 100:-



 
Bollkrysantemum
Härliga Kryss bollarna har anlänt, ååå mina söta favoriter.





HÖST ASTER
Något att byta ut de tråkiga sommarblommorna med.. 
I balkonglådan, vid trappan eller plantera ut OBS!
(Kommer nästa år igen)



    
Myrcine en efterfrågad växt av er kunder.
Nu har jag letat fram en till ett vettigt pris
(95:-)
De är dyra små rackare men så vackra! 


 
 Orkidé stiligare växt får man leta efter, typen Phalenopsis här.


 
Cyklamen är kommen för den som vill piffa upp i fönstert hemma.


 
Härliga Tuppkams buketter finns i butiken.




Välkomna In
MVH Anita




MERA RÖTT

Publicerad 2010-08-18 20:09:21 i Allmänt,

Min favorit färg har alltid varit grön, men just nu tilltalar RÖTT mig mer och mer.  RÖTT är bara så snygg och helt rätt!! Super fint på så många sätt, lackröd, blodsrött, mörkröd, matt röd, julröd, vinrött, ferrari röd, eld röd. Jag blir så glad av färg och utan den klara färgen skulle världen se så tråkig ut. Eller??

Vilken är din favorit färg??



Just nu har jag börjat på en stor bild som ska lysa upp min vän Theresés lägenhet!! Håller tummarna, för den bara måste bli het.

// ANITA


Blå är de nya svarta...

Publicerad 2010-08-18 08:51:18 i Höstinspiration,

Det blir mycket färg i höstens mode, inredning, blomster och övriga trender. Härligt härligt!! Starka och klara färger blandas i både mönster och i olika kombinationer. En megatrend är den dova färgskalan, man ser den gärna ton i ton både i brunt, grått, beige och vitt. Svart som annars brukar dominera ersätts av dessa fina dova färger och såklart av färgen BLÅ. Vi kunde se det redan i vårens produkter och kollektioner, mörkblått, marinblått, ljusblått, kornblå, korallblå, turkos.... 


                                  

 


Svart används nu mer som en komplements färg och i detaljer, detta gäller både till exteriören och interiören. Neutrala färger lever kvar dock, men jag tycker man kan pigga upp dem med knalliga färger i detalj rött, gult, blått, orange, lila......


                                 

Louise Klarsten från Coulorhuose föreläste och bloggade flitigt om färg, mönster och form på Formex mässan. Hon är en perfekt färg- och trendexpert som vet hur man sätter pricken över I:et. Hon hyllade och utsåg gult som höstens accentfärgen och förklarade hur viktigt färg och mönster är för oss som vill skapa mystik i ett rum, till dekorationen eller på uteplatsen. Ge oss fler inspirerade människor som henne och låt oss våga sätta mer färg på tillvaron. Trenderna säger att de är helt okej!

 

// Anita Eriksoon

 

Trenderna För Höst/Vinter 2010

Publicerad 2010-08-17 19:08:21 i Inspiration,

Blomsterbranschen följer inredning och mode trenderna i höst med en mer personlig, avslappnad och färgglad stil.
Just personligt, nött, gammeldags, trä och mönster ser man i blomsterbranschen och något jag kommer jobba med här på Gröna Sköna. Det passar perfekt in i butikens stil och till våra högtider nu i höst/vinter. På formex mässan kunde man se gamla möbler i kombo med super moderna kreationer, stilrena produkter tillsammans med personliga detaljer och massa färg.

Kort och gott, man  blandar nya saker med gamla, använder härliga mönster, lägger till lite extra färg och kryddar med personliga detaljer.
 



Tips på hur man kan förändra hemma till höstens härliga trender...

Skapa mystik, värme och hemtrevnad med olika slags färger, men använd dem också ton i ton tex. börja med citrongula detaljer,lägg till något brann gult eller lejon gult och gå över till dova orange, blåa eller bruna toner. Ta en favorit färg och bygg ut den i ditt vardagsrum, i din dekoration eller varför inte på din balkong. Va inte rädd för att ta i och krydda!

 

Vill du förändra enkelt på ett snabbt och sparsamt sätt....

Ta ditt moderna bord och dekorera upp det med en gammal vas eller rama in nya foton med en gammal ram och placera där, använd din moderna lampa till den gamla byrån, lägg till någon broderad duk eller löpare, skapa personlig touch.

 

Vilka härliga trender som kommer, jag hoppas de håller i sig för vi behöver mer färg i vardagen och mer valfrihet. I denna fria stilen kan man som sagt göra hur som. Go Crasy!! Blanda på ditt sätt och efter dina känslor på ett galet sätt så kommer du helt klart lyckas med höstens trend!



// Anita Eriksson

Hibiskus Sinensis

Publicerad 2010-08-17 09:11:34 i Dagens Blomma,

 


'


Det är inte konstigt att Hibiscus  har blivit en så populär prydnadsväxt. Det beror i hög grad på de stora, färgsprakande blommorna som kan vara enkla, dubbla och alla möjliga former. De finns i många olika blomfärger: vit, gul, rosa, cerise, röd, aprikos, orange eller tvåfärgade. Bladen är blanka och mörkgröna och kan ha många olika former.
Ett annat skäl till Hibiscus popularitet är att den är en av de få blommande krukväxterna som tål att stå i söderfönstrets stekande sol. Hibiscus trivs bäst på en ljus plats eller i direkt sol. Hibiscus finns i olika storlekar. Den kan vara formad som en buske eller uppstammad och den kan köpas hela året, men högsäsongen är från april till september.


Skötselråd

Göd Hibiscus en gång i veckan från april till september och en gång i månaden resten av året. Vattna ofta under sommarperioden, något sparsammare under vinterperioden.
Det är inte många som vet att Hibiscus också är mycket lämplig att plantera ut i trädgårdens krukor eller rabatter under perioden juni till augusti. Den ska helst stå på en solig plats i lä. Om Hibiscus står utomhus kan den långsamt vänja sig vid temperaturer ned till 10° C. Det gör att den dessutom trivs alldeles utmärkt i uterummet.
Hibiscus är värd att övervintra och då ska den stå ljust. Under vintern bildas det ofta långa, tunna skott. Dem kan du mycket väl beskära till halva längden från februari till april. Hibiscus kommer att blomma 2½ månad efter beskärningen. Om du vill forma din hibiskus kan du beskära den hela sommaren.




Lycka till!! // Anita

Formex

Publicerad 2010-08-16 19:32:01 i Allmänt,

Nu i helgen var den stora bransch mässan FORMEX i Sthlm. Jag hade inte möjlighet att delta i den fantastiska jubileums mässan i år, men jag har hört att det blev en riktigt lyckad fest i mässhallarna. Jag betvivlar inte det alls eftersom årets tema var HAPPY! Hela mässan hade fokus på fest, färg, lust och glädje. En massa massa happy feelings, härligt! Med tanke på hur det senaste årens ekonomiska kriser och detta årets tuffa start med askmoln osv. välkomnar jag och många andra de glada trenderna, vi behöver peppas upp lite nu.

Hela mässan bestod av mycket mönster och färg, allt från stora grafiska mönster á la 50-tal till asiatiska influenser och humoristisk design och detaljer. Fokus fanns också på personligt, mys faktor och gammalt/nytt. Mer om höstens trender lägger jag upp senare i veckan...

Många fina, roliga och glada utställningar och föredrag fanns att ta del av på mässan, jag själv skulle mer än gärna gått på Frida Wanselius (ni vet hon inredaren från TV-programmet Roomservice) föreläsning ”Sagan möter verklighet”. Men får nöja mig med att höra om föreläsningen av andra som var där, kanske lägger upp lite om de här sen. Vi får se hur intressant den var. Andra spännande utställare och föreläsare var Lotta Ahllvar VD Svenska Moderådet, Louise Klarsten VD ColourHuose, Jan Rundgren Utställningsdesigner för Plantagen, Stefan Nilsson och Sara Garanty från Trendgruppen.

 


Inte närmre än så här kom jag FORMEX iår, tyärr!!





//anita

 

 









SkötselRåd För Rosor

Publicerad 2010-08-12 22:13:23 i Dagens Blomma,

*Snittrosorna har hård stjäl och de innebär att de har lättare för att suga upp varmt vatten, de vill gärna ha ca 50-55 gradigt vatten.

*Rikligt med vatten i vasen.

* Inga blad i vattnet för då bildas det lättare bakterier som minskar livslängden.

*Skär långa sneda snittytor. Andvänd en vass kniv (ej sax)

*Tänk på att ej placera rosorna i drag, värme, direkt sol

* placera ej rosorna nära frukt då de avger etylen, vilket gör att blommorna vissnar fortare. 

* Det bästa sättet är att placera rosorna svalt på natten (ner mot kylskåpstemperatur går bra)

* Glöm ej att snitta om rosorna ca varannan dag och byta vatten för bäst hållbarhet!

 

Lycka till! // Anita

Veckans helgerbjudande

Publicerad 2010-08-11 21:13:12 i Veckans Erbjudande,


Spansk Peppar
59:-
2st FÖR 100:-



VindruvsRanka
69:-
2st FÖR 110:-




Mini Gräs
25:-
3st FÖR 50:-



Här kommer några tips på buketter man kan ge bort nu i helgen. Tips nr:1 en fin Hortensia i snittblomma med lekande <3 på tråd  eller varför inte Tips nr:2 en bukett med rosa fin Selosia eller aphjärna som vissa kallar den!! Och som alltid har Gröna Sköna rosor i butiken, helgens färg blir cream vit. Present tips Krukväxt Begonia med härlig färg och varför inte en matchande kruka i beige.

Tips nr:1


Tips nr:2


 Kalla mig Selosia, Aphjärna eller Tuppkam kärt barn har många namn!


Vackra rosor till dem man håller kärt.






Kom in och koppla av en stund i min soffa, inspireras och dofta. Jag vill tipsa om att Gröna Sköna har REA hela Augusti också. 20% Rabatt på alla presentartiklar, krukor och keramik och glöm inte fynda på bordet med 50%, nya saker kommer dit varje vecka.

MVH//anita

Veckans nytt

Publicerad 2010-08-10 01:16:06 i Allmänt,

Denna soffan skrek efter mig, så jag var bara tvungen att köpa hem den. Visst är den vacker!??
På onsdag kommer nya blommor också. Ingen dålig vecka, massa nytt...

 Just nu går jag igenom alla kataloger med de nya, snygga, fina presentartiklarna till höst/vinter och kan lova att de finns mycket att välja på!! Ska snart beställa och få hem till butiken. Längtar..
  
 










// Anita